Pildid ja video: relvavägivalla ohvrite emad avaldasid Hillary Clintonile toetust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA relvavägivallas hukkunute emasid ühendava grupeeringu Mothers of the Movement liikmed osalesid Demokraatliku partei kongressil Philadelphias, kus nad ka sõna võtsid.

CNNi teatel oli demokraatide kongressi kõige tundeküllasem hetk, kui lavale astus grupp tumedanahalisi naisi, kes olid oma poja kaotanud mahalaskmise tõttu.

Nad kiitsid demokraat Hillary Clintonit, et poliitik võttis tumedanahaliste õiguste teemal sõna ja ütles, et kõikide nende elu on väärtuslik.

Oma poja Jordan Davise 2012. aastal kaotanud Lucy McBath sõnul hoiatas ta poega, et on inimesi, kes ei kiida tema nahavärvi heaks ja kelle jaoks on ta elu väärtusetu.  

«See oli jutt, mida ükski vanem ei peaks oma lapsega rääkima. Selle tõttu on mul hea meel, et Hillary Clinton rõhutas: «Tumedanahaliste elu on väärtuslik», » teatas McBath.

Jordan Davis oli 17-aastane kui 45-aastane valge nahavärviga Michael Dunn ta 2012. aasta 23. novembril Floridas Jacksonville`is bensiinijaamas maha lasi. Dunni vihastas, et noormehe autost, kus ta oli koos sõpradega, kostis liiga valju muusikat.

Laval kõneles ka Trayvon Martini ema Sybrina Fulton. 17-aastane Martin kaotas elu samuti 2012. aastal, kui naabrivalvega tegelenud George Zimmerman teda vargaks pidas ja tulistas.

Fultoni sõnul on ta laval nii Trayvoni kui oma teise poja Jahvarisi tõttu.

«Hillary Clintonil on julgust toetada relvaseaduse karmistamist, sest ta teab, et see ei ole poliitline korrektsus, vaid inimelude, ka laste elude päästmine,» lausus Fulton.

Philadelphia politseinike ühendus kritiseeris Mothers of the Movement liikmete osalemist demokraatide kongressil, kuna nende arvates oleks seal pidanud esinemisvõimaluse saama ka relvavägivalla ohvriteks langenud politseinike pereliikmed.

McBathi sõnul teeb enamik politseinikke oma tööd südamega ja ei kaldu relvavägivallale, kuid on ka neid politseinikke, kes on süütuid inimesi tapnud. Ta viitas sellega viimasel ajal aset leidnud sündmustele, kus mitu tumedanahalist meest, kellele ei olnud relva ja kes ei olnud vägivaldsed, lasti politsenike poolt maha.

«Toetame Hillary Clintonit ja temaga sarnaselt mõtlevaid inimesi, et murtud südamega emade klubi enam ei suureneks,» teatas McBath.

Laval oli lisaks McBathile ja Sybrina Fultonile veel Geneva Reed-Veal, Gwen Carr, Cleopatra Pendleton, Maria Hamilton, Lezley McSpadden ja Wanda Johnson.

Hillary Clinton nimetati eile ametlikult demokraatide presidendikandidaadiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles