Austraalia politsei uurib ahistamiskahtlusi kõrge vaimuliku suhtes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia kardinal George Pell lahkub märtsis Roomas asuvast Quirinale hotellist pärast kohtumist seksuaalse ärakasutamise ohvritega.
Austraalia kardinal George Pell lahkub märtsis Roomas asuvast Quirinale hotellist pärast kohtumist seksuaalse ärakasutamise ohvritega. Foto: ALESSANDRO BIANCHI/REUTERS

Austraalia politsei teatas neljapäeval, et uurib Vatikani kõrge vaimuliku George Pelli vastu esitatud kahtlustusi laste seksuaalses ärakasutamises.

Kardinal Pell on Vatikani majandusülem ja Austraalia kõrgeim kirikutegelane, kes on süüdistused tagasi lükanud.

Politsei pole veel otsustanud, kas süüdistuste esitamiseks on alust.

"Seda me uurime ja see uurimine alles kestab," ütles Victoria osariigi politseiülem Graham Ashton.

Pelli süüdistavad muu hulgas kaks praegu 40-aastast meest, keda vaimulik olevat käperdanud aastatel 1978-1979 Ballaratis, kus vaimulik üles kasvas ja töötas. Meediakanal ABC avaldas info, et Bell olevat seisnud alasti kaheksa- ja kümneaastase poisi ees Torquay surfiklubis 1986. aasta suvel.

Rahvusringhääling teatas, et nende kätte sattus kaheksa politseiettekannet süüdistajate, tunnistajate ja pereliikmete ütlustega, kes on aidanud korrakaitsjaid uurimisel.

"Ta eitab täielikult kõiki neid väiteid. Tegemist on skandaalse mustamiskampaaniaga, mida paistab juhtivat ABC," vastas Pelli büroo eestkõneleja.

Sydney ajaleht Herald Sun kirjutas juba veebruaris, et Victoria osariigi politsei on aasta aega Pellile esitatud ahistamissüüdistusi uurinud.

"Süüdistused on alusetud ja läbinisti valed," teatas tollal Pelli Rooma büroo.

Pelli süüdistati alaealiste seksuaalses ärakasutamises ka siis, kui ta töötas Sydney peapiiskopi ametis 2002. aastal, kuid vabastati hiljem igasugustest kahtlustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles