Meedia: põhjakorealasest õpilane palus Lõuna-Korea konsulaadis asüüli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea konsulaat Hong Kongis
Lõuna-Korea konsulaat Hong Kongis Foto: ANTHONY WALLACE/AFP/Scanpix

Hong Kongis rahvusvahelisel matemaatikavõistlusel osalev Põhja-Korea õpilane palus Lõuna-Korea konsulaadis varjupaika, teatas täna kohalik meedia.

18-aastane meessoost õpilane, kelle nime ei avaldatud, läks Lõuna-Korea konsulaati, kirjutas kohalik päevaleht Ming Pao.

Õpilane kuulus Põhja-Korea delegatsiooni, mis osaleb Hong Kongi teadus- ja tehnoloogiaülikooli (HKUST) korraldatud rahvusvahelisel matemaatikaolümpiaadil.

Kuigi neid põhjakorealasi, kes paluvad varjupaika Kagu-Aasia riikides asuvates Lõuna-Korea konsulaatides on palju, siis välismaale reisinud ametlikest delegatsioonidest põgenemine on haruldane. Välisreisidele lubatud peavad eelnevalt läbima ulatusliku kontrolli ning neid jälgitakse reisi jooksul tähelepanelikult.

Lõuna-Korea konsulaat keeldus meedia väidet kommenteerimast. «Me ei anna küsimuses ühtegi vastust,» lausus anonüümsust palunud konsulaarametnik.

Konsulaadi korrusele viivat lifti ümbritsesid neljapäeval turvamehed ning AFP ajakirjanikul ei lubatud korrusele sõita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles