Kastid pole Indiast kadunud

Kerstin Meresma
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India Katra külaelanikud istumas kahe üles poodud õe juures. Kolm meest, sealhulgas kaks politseinikku, vägistasid tüdrukud ja seejärel poosid nad üles.
India Katra külaelanikud istumas kahe üles poodud õe juures. Kolm meest, sealhulgas kaks politseinikku, vägistasid tüdrukud ja seejärel poosid nad üles. Foto: AP/ Scanpix

Kast on uskliku hindu jaoks karma ja uuestisünni tagajärg. Inimene sünnib kas kõrgemasse või madalamasse kasti sedamööda, kuidas ta oma eelmises elus käitus. Head teod viivad uues elus kõrgemasse kasti.

«Meid ei lubata kõrgemasse kasti kuuluvate inimeste kodudesse. Me oleme puutumatud. Kui meile antakse vett, siis see valatakse meile pihku, et vältida otsest kontakti.»

«Kas te olete kuulnud mõne kõrgemasse kasti kuuluva naise vägistamisest meie ühiskonnas? Me oleme vaesed ja võimetud. Seetõttu kõrgema kasti mehed meie naisi vägistavadki. Neil on raha ja võimu, nad pääsevad karistusest,» sõnab üks kohalik Daliti kasti kuuluv naine CNNile. «Ma soovin, et ma poleks Daliti naine. Me oleme suurim seksuaalse ja füüsilise vägivalla sihtgrupp siinses ühiskonnas,» lisab teine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles