Medvedev alustas terrorirünnakust ajendatud kaadrimuudatustega

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev (paremal) korraldas oma Gorki residentsis transpordijulgeolekuga seotud nõupidamise.
Dmitri Medvedev (paremal) korraldas oma Gorki residentsis transpordijulgeolekuga seotud nõupidamise. Foto: SCANPIX

Venemaa president Dmitri Medvedev andis siseminister Rašid Nurgalijevile korralduse analüüsida transpordimiilitsa tööd ja vabastada ametist mitu tippjuhti, kelle töövaldkond puudutas turvalisust transpordisüsteemis.

Riigipea sõnul tuleb julgeolekukontrolli tagamiseks tuuseldada läbi kogu transpordimiilits, vahendas RIA Novosti.

«Kui inimesed ei saa aru, kuidas tuleb tööd teha, siis me leiame teised inimesed,» lubas Medvedev.

Nii näiteks kaotas töökoha siseministeeriumis transpordi julgeolekuosakonda juhtinud kindralmajor Andrei Aleksejev. Varem Moskva siseasjadeosakonnas raudteetransporti kamandanud mees sai praegusel ametikohal olla alates mullu augustist.

Lisaks kaotasid töökoha Domodedovo siseasjadeosakonna juht ja tema kaks asetäitjat. Tõenäoliselt ei jää need kaadrimuudatused viimaseks.

Eile oli president Medvedev teinud peaprokurörile Juri Tšaikale korralduse uurida turvareeglite täitmist Domodedovol. «Toimunu näitab, et ilmselgelt rikuti turvaeeskirju. Tuua sellises koguses lõhkeainet kohale – seda peab katsetama,» rääkis riigipea.

Plahvatus leidis aset Domodedovol rahvusvaheliste saabuvate lendude tsoonis kell 16.24 üleeile. Hukkus 35 inimest, vigastatuid oli 180. Lõhkekeha õhkinud terrorist viibis seal nii, nagu ootaks kedagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles