Trump püüdis Venemaale esitatud «häkkimiskutset» naljaks pöörata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump püüdis Venemaale esitatud üleskutset demokraatide kandidaadi Hillary Clintoni e-kirjadesse häkkida naljaks pöörata.

«Loomulikult olin ma sarkastiline,» ütles Trump telekanalile Fox News järgmisel päeval pärast sensatsioonilist ettepanekut pressikonverentsil.

«Venemaa, kui sa kuuled meid, ma loodan, et sa suudad 30 000 kadunud e-meili üles leida. Arvatavasti saad sa meie pressilt selle eest rikkalikult tasutud,» ärgitas miljardärist presidendikandidaat kolmapäeval.

Clintoni kampaaniameeskond nimetas juhtunust ülimalt häirituna Trumpi üleskutset riikliku julgeoleku küsimuseks.

«See on küll esimene kord, mil oluline presidendikandidaat kannustab aktiivselt välisriiki oma poliitilise vastase järele nuhkima,» ütles Clintoni poliitikanõunik Jake Sullivan.

Trump süüdistab demokraate püüdes juhtida tähelepanu oma erakonna lekkinud kirjavahetuse sisult kõrvale, sest see seab Clintoni leeri väga ebamugavasse olukorda, ja selleks on võetud appi Venemaa kahtlustamine.

Hiljuti lekkisid internetti Demokraatliku Rahvuskomitee (DNC) e-kirjad, millest selgus, et senaator Bernie Sandersi presidendikampaaniat üritati parteisiseselt nurjata tema rivaali Hillary Clintoni kasuks. DNC peaks olema eelvalimiste ajal erapooletu.

Rahvuskomitee juht pani ameti maha, kuid demokraadid asusid süüdistama Venemaad kirjade lekitamises.

«Ausalt öeldes ei tea nad isegi, kas see on Venemaa, neil pole aimugi, kas see on Venemaa, Hiina või keegi teine. Kes teab, kes see on,» ütles Trump Fox Newsile.

«Tegelik probleem on see, mida need Demokraatliku Rahvuskomitee e-kirjad sisaldavad,» lisas ta. «See, mida nad neis kirjades ütlevad, on häbiväärne, ja nad püüavad lihtsalt sellest kõrvale hiilida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles