Soomes pole elektrit tuhandetes majapidamistes

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektripirn
Elektripirn Foto: SCANPIX

Tuhanded majapidamised üle terve Soome on elektrita. Kõige keerulisem on olukord Lõuna-Savos, Hämes ja Pirkanmaal, kus purunenud liinide tõttu on vooluta 16 000 kodu.

Päästeamet hoiatab Lõuna-Savos külmuvate veetorude eest, vahendas YLE.

Ka palus ametkond kaitsejõududelt lintsõidukeid, et viia elektrikuid ja metsatöölisi kõige raskemini ligipääsetavatesse kohtadesse Mäntyharjul ja Jaalas. Piirkonnas on elektrita 10 500 majapidamist.

Häme, Pirkanmaa ja Lõuna-Savo elektrikatkestused on valdavalt tingitud sellest, et märja lume raskuse all kaarduvad puud on vajunud elektriliinidele.

Lõuna-Savos parandab purunenud elektriliine enam kui 150 inimest. Energiafirma Suur-Savo Sähkö saatis liinidele kukkunud puid kaardistama kolm kopterit.

Hämes ja Pirkanmaal on elektrita 6 200 Vattenfalli klienti. Põhiline osa riketest loodetakse likvideerida tänase päeva jooksul. Murdunud puid kaardistatakse kuue kopteri abil.

Hommikul jäi paariks tunniks elektrita paar tuhat inimest Lääne-Tamperes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles