Šoti politsei avastas üle 500 võimaliku laste seksuaalse ärakasutamise juhtumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šoti politsei
Šoti politsei Foto: AP/ Scanpix

Šotimaa politsei läbi viidud suuroperatsioon erinevates interneti suhtluskanalites aitas tuvastada üle 500 võimaliku ohvri, vahendab BBC.

Operatsioon Latisse’i- nimelise juurdluse käigus tuvastati 30 miljonit sündsusetut pilti, kriminaalmenetlus algatati 77 inimese suhtes.

Süüdistuste hulka kuuluvad vägistamine, lastest ebasobilike piltide jagamine ja seksuaalseks tegevuseks ette valmistamine.

Avastatud 532-st võimalikust ohvrist oli mõni laps vaid kolme aasta vanune, 122 juhtumit edastati ka lastekaitsele.

Otsiti läbi 83 kahtlusaluse kodud, mille käigus konfiskeeriti 547 arvutit ja muud seadeldist. Operatsioon kestis viis nädalat. Ühel juhul leiti arvuti, mis sisaldas üle 10 miljoni pildi laste väärkohtlemisest.

«Vahet pole, nad võivad oma arvuti kasvõi vanni visata, meil on olemas seadmed, mille abil on ikka võimalik tuvastada, mida nad varjata soovisid. Ja meil on viise tuvastamiseks nende asukoht ja isik,» sõnas Šoti politseiinspektor Andy McWilliam, kes ise ka uurimises osales.

«Seesugused mehed- ja suures enamuses on need mehed- loovad endale noorte laste profiilid ja kasutavad siis neid profiile laste vastu ära,» lisas ta.  

Kui Sa tead kedagi, kes vajab abi või väärkohtleb lapsi:

Kirjuta e-kiri:  murelink@politsei.ee või helista

Politsei hädaabi: telefon 110

Lastekaitseliidu tasuta lasteabi: telefon 116 111

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles