Süürias sai õhurünnakus surma kümme tsiviilisikut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhurünnak Süürias.
Õhurünnak Süürias. Foto: SCANPIX

Süüria põhjaosas tabas reede õhtul õhurünnak Atarebi linna, surma sai vähemalt kümme tsiviilisikut, teatasid inimõiguslased.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmetel oli hukkunute seas viis last. Kümned inimesed said raskelt haavata ja ohvrite arv võib veel kasvada.

Keskuse info kohaselt tabas kolm õhulööki kesklinna peamist teed.

Inimõiguslased nimetasid juhtunut järjekordseks veresaunaks. Esialgu pole teada, kas rünnaku korraldasid USA juhitud koalitsiooniväed või Venemaa.

Süüria loodeosas Idlibi provintsis sai varem päeval pommirünnakus kannatada organisatsiooni Save the Children sünnitusmaja, on ka ohvreid, teatas Suurbritannia heategevusorganisatsioon.

«Idlibis pommitati Save the Childreni toel tegutsevat sünnitusmaja, on teateid ohvritest, arvud veel puuduvad,» kirjutas organisatsioon suhtlusvõrgustikus Twitter.

Kafar Takharimis asuv haigla sai tõsiseid purustusi ja töötab vaid osaliselt.

Äärmusrühmituse Islamiriik (IS) džihadistid hukkasid Süüria põhjaosas araabia-kurdi alliansilt vallutatud külas ööpäeva jooksul vähemalt 24 elanikku.

«IS on hukanud viimase 24 tunni jooksul vähemalt 24 tsiviilelanikku,» teavitas vaatluskeskus. Hukkamised viidi läbi Manbiji linna lähedal Buyiri külas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles