München mälestas kaubanduskeskuse tulistamise ohvreid (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
München mälestas kaubanduskeskuse tulistamise ohvreid.
München mälestas kaubanduskeskuse tulistamise ohvreid. Foto: Matthias Schrader/AP

München mälestas pühapäeval kaubanduskeskuse tulistamise üheksat ohvrit, kantsler Angela Merkel ja president Joachim Gauck osalesid mälestusüritustel, millel kutsusid inimesi astuma vastu hirmule ja vihkamisele.

Kristlased, juudid ja moslemid osalesid Frauenkirches mälestusteenistusel, millel kardinal Reinhard Max ütles, et usaldamatusele ja hirmule ei tohi jääda viimane sõna.

Müncheni mosleminõukogu juht Dhari Hajer hoiatas, et Saksamaa ei langeks vihkamise ja vägivalla tsüklisse.

18-aastane David Ali Sonboly tappis 22. juulil Müncheni kaubanduskeskuses üheksa inimest. Neli päeva varem haavas 17-aastane afgaanist pagulane kirverünnakus raskelt viit inimest.

Kaks päeva hiljem tabasid Saksamaad matšeeterünnak, mis nõudis ühe inimelu, ja enesetapurünnak, milles sai kannatada tosin inimest.

Gauck ütles Baieri liidumaa parlamendis esinedes, et ründajad ja terroristid ei suuda panna meid vihkama nii nagu nemad vihkavad.

Jääme nendeks, kes me oleme, inimlikuks kogukonnaks, mis näitab solidaarsust, sõnas ta.

Märkides, et sellised rünnakud on tihti pikka aega kavandatud, ütles Gauck, et ühiskond ei tohi lubada nende noorte inimeste jäämist omaette ega tolereerida nende marginaliseerumist.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles