Brasiilia narkokurjategija luksuslik karistuskong tuli avalikuks (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tacumbu vangla
Tacumbu vangla Foto: AFP/SCANPIX

Paraguay meedia sai enda valdusesse video, kust näeb brasiillasest narkokurjategija Jarvis Chimenes Pavao kongi, vahendab CNN. 

Pavao, kes kannab karistust Paraguay pealinnas Asuncionis Tacumbu vanglas, pidas põgenemisplaani, mis aga jõudis ametivõimudeni. Seeläbi tuli avalikuks ka kurjategija kolmetoaline luksuskong.

Pavao eluruumides oli raamatukogu, oma vannitoaga ja kaasaegne televiisor suure hulga DVDdega. Puudu ei olnud ka mugav voodi ja koosolekuruum, kus võis põgenemisplaane pidada.

CNNi andmetel tehti Pavao kongi ümberehitustööd tollase justiitsministri nõusolekul ja Tacumbu vanglaametnikud olid sellest teadlikud. Pavao saabus sealsesse vanglasse 2009. aastal. 

Pavao ja teiste kinnipeetavate elutingimuste vahel valitseb suur kontrast. Tacumbu vangla on ülerahvastatuse poolest kurikuulus. CNNi andmetel viibib seal praegu lubatud 1687 vangi asemel 3532 vangi.

Eelmisel kuul puhkes Tacumbus ka tulekahju, kus hukkus viis vangi ja üks valvur.

Kui Pavao luksuslik elustiil avastati, toimetati ta sealt arvatavasti veidi traditsioonilisemasse kongi. Kogu juhtumi suhtes on algatatud uurimine.

Vanglast plaanis Pavao ennast välja õhata.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles