Jeemeni valitsuse delegatsioon lahkus rahukõnelustelt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni valitsuse delegatsioon.
Jeemeni valitsuse delegatsioon. Foto: SCANPIX

Jeemeni valitsuse delegatsioon lahkus Kuveidis toimuvatelt rahukõnelustelt, kuid naaseb, kui mässulised allkirjastavad ÜRO esitatud rahukava, teatas delegatsioon.

«Lahkume nüüd Kuveidist, kuid me ei jäta konsultatsioone katki ega lõpeta neid enne 7. augustit,» ütles valitsuse delegatsiooni juht välisminister Abdulmalek al-Mikhlafi.

Jeemeni valitsuse ja huthimässuliste kõnelusi vahendav ÜRO erisaadik Ismail Ould Cheikh Ahmed seadis aprillis alanud kõneluste lõppkuupäevaks 7. augusti, kuid seni pole läbirääkimistel edu saavutatud.

«Naaseme kohe, kui teine osapool nõustub allkirjastama ÜRO ettepaneku, mille valitsus heaks kiitis, kuid mille mässulised tagasi lükkasid,» lausus Mikhlafi Kuveidi lennujaamas.

«Lahkume täna, sest täitsime kõnelustel oma osa,» lausus valitsuse delegatsiooni pressiesindaja Mohammed al-Emrani esmaspäeval AFP-le.

Delegatsioon naaseb Ar-Riyadi, kus valitsus praegu alaliselt paikneb, ütles Emrani.

«Jeemeni valitsusdelegatsiooni lahkumine Kuveidist pole lahkumine rahukõnelustelt,» lausus omalt poolt Ould Cheikh Ahmed. ÜRO ametniku sõnul kavatseb ta nüüd pidada intensiivseid kõnelusi huthide ja nende liitlastega.

Iraani toetatud huthimässulised ja endisele presidendile Ali Abdullah Saleh'le lojaalsed üksused lükkasid rahukava pühapäeval tagasi, öeldes, et see on poolik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles