Singapur: TPP ratifitseerimise küsimuses on kaalul USA usutavus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP / Scanpix

Vaikse ookeani ülese vabakaubandusleppe (TPP) ratifitseerimise küsimuses on kaalul Ühendriikide usutavus, ütles Singapuri peaminister Lee Hsien Loong teisipäeval.

Aasia ja Vaikse ookeani piirkonnas asuvate USA sõprade ja partnerite jaoks on TPP ratifitseerimine Ühendriikide "usutavuse lakmustest", lausus Lee USA kaubanduskoja kohtumisel enne istungit president Barack Obamaga.

USA-l läheb paremini, kui hoiab kaubandusele "uksed avatuna", ütles Singapuri peaminister.

TPP üle pidas läbirääkimisi Obama juhitud valitsus, kui riigipea ametiaeg lõppeb 2017. aasta jaanuaris. USA demokraatide ja vabariiklaste presidendikandidaadid Hillary Clinton ja Donald Trump on TPP-le vastu.

12 riiki jõudsid TPP asjus kokkuleppele veebruaris. TPP-ga tahetakse tühistada kaubandustõkkeid ja tariife. Kriitikute hinnangul õõnestab see USA tööliste tingimusi, sest suurendab konkurentsi madalama palgatasemega riikidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles