Video: Donald Trumpi sõnul on Hillary Clinton «saatan»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump nimetas demokraadist rivaali Hillary Clintonit «saatanaks» hoolimata sellest, et Vabariiklik partei tema seisukohti heaks ei kiida.

Trump ründas eile Pennsylvanias Mechanicsburgis  kõne pidades demokraat Bernie Sandersit, et see kandidaat Clintoni ees kergelt alla andis ja «mängust» välja astus, edastab BBC.

«Sanders loobus ja toetab Clintonit, see on saatanlik leping, Clinton ise on saatan,» teatas vabariiklane.

Tegemist oli esimese korraga, mis Trump Clintonit sellisel viisil ründas.

Trumpi viimase aja suurem möödapanek oli kommentaar moslemist USA sõduri vanemate aadressil, mille tõttu ta sai sugeda nii demokraatidelt kui vabariiklastelt.

Endine vabariiklasest presidendikandidaat John McCain kritiseeris karmilt 2004. aastal 27-aastasena Iraagis hukkunud kapten Humayun Khani vanemate verbaalset ründamist.

Vietnami sõja veteranist McCain lisas, et Trumpil ei ole õigus «solvata neid, kes on meie seas parimad». Sõduri vanemate, isa Khizr Khani ja ema Ghazala Khani teatel on nad valmis Trumpile vastu astuma.

Trump tekita uue skandaali teatega, et Ghazala Khanil keelati seista demokraatide kongressil laval oma mehe kõrval, demokraadid eitavad seda. 

Trumpi vastu on ka miljardärist ärimees Warren Buffet, kes kutsus Trumpi avalikustama oma vara suurust. Trumpi teatel ei saa ta seda avalikustada enne, kui maksuametnikud on auditeerimise lõpetanud ja tal on täpsed andmed. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles