Video: Vene helikopteri allatulistamise kohta Süürias mürgitati gaasiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allatulistatud Vene sõjaväe helikopteri juurde kogunenud võitlejad eile Kirde-Süürias.
Allatulistatud Vene sõjaväe helikopteri juurde kogunenud võitlejad eile Kirde-Süürias. Foto: SCANPIX

Süüria päästeteenistuse teatel visati helikopterilt Idlibi provintsi konteinerid, mis sisaldasid mürgist gaasi. Samas piirkonnas tulistati mõni tund varem alla Venemaa helikopter, vahendab Reuters.

Süüria tsiviilkaitseteenistuse pressiesindaja sõnul sai gaasirünnakus kannatada 33 inimest, kes olid peamiselt naised ja lapsed.

Süüria tsiviilkaitseteenistus, mis peab ennast neutraalseks vabatahtlike ühenduseks, postitas sotsiaalmeediasse video inimestest, kes on väidetava gaasirünnaku ohvrid. Videos on näha, kuidas tsiviilkaitseteenistuse vormirõivastuses töötajad annavad abivajajatele hapnikumaske.

Rünnaku piirkonnas viibinud Süüria tsiviilkaitseteenistuse töötajate teatel võib tegemist olla klooriga, kuid nad ei kinnitanud seda.

«Piirkonda visati keskmise suurusega konteinerid, mis sisaldasid mürgist gaasi. Tsiviilkaitseteenistus ei suutnud määrata gaasi tüüpi,» teatas tsiviilkaitseteenistuse pressiesindaja.

Kodusõda Süürias on kestnud viis aastat ning nii valitsusväed kui mässulised on teatanud, et kumbki osapool pole sõja jooksul keemiarelvi kasutanud. Lääs on aga seisukohal, et keemiarünnakute eest Süürias on vastutav Bashar al-Assad. Samal ajal süüdistavad aga Süüria ja Venemaa valitsused keemiarelvade kasutamises just mässulisi.

Eile tulistati Süürias Idlibi provintsis alla vene MI-8 helikopter, mis oli teel tagasi Hmeimimis asuvasse baasi. Alepposse humanitaarabi viinud helikopteris oli pardal kolm meeskonnaliiget ja kaks ohvitseri. Vene kaitseministeeriumi andmetel hukkusid kõik pardal olnud viis inimest. 

Helikopteri allatulistamise eest pole keegi veel vastutust võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles