Vene presidendi kantselei ostis Medvedevi luksusliku jahi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev (keskel) jahi Kultaranta VIII pardal, mis on Soome presidendi Tarja Haloneni (paremal) nn ametisõiduk.
Dmitri Medvedev (keskel) jahi Kultaranta VIII pardal, mis on Soome presidendi Tarja Haloneni (paremal) nn ametisõiduk. Foto: SCANPIX

Venemaa presidendi kantselei soetas 30 miljonit eurot maksnud jahi, millel riigipea hakkab võtma vastu kõrgeid külalisi.

Dmitri Medvedevi pressisekretär Viktor Hrekov rääkis ITAR-Tassile, et jaht asub jaanuarist alates Sotšis. Aastal 2014 toimuvatel taliolümpiamängudel võtab president seal vastu teiste riikide liidreid ja VIP-külalisi.

Hrekov ei kommenteerinud meedias ilmunud teavet, et jaht on valminud Türgis. Ka ei avalikustanud ta veesõiduki hinda.

Türgi ajaleht Vatan kirjutas, et Türgi firmas Proteksan Turquoise Design valminud jaht Leo Fun lasti vette jaanuaris 2009. Esialgselt kandis see Itaalia lippu, kuid 2010. aasta lõpust sõidab Vene lipu all ja kannab nime Sirius.

See on 53,7 meetrit pikk ja 9,5 meetrit lai. Jahi maksimaalne sõidukiirus on 18 sõlme (33,3 km/h). Lisaks tosinale meeskonnaliikmele võib sõiduk pardale võtta kuni 11 reisijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles