Riia meer: mõned Venemaale kehtestatud sanktsioonid võidakse tühistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sanktsioonid rõhuvad nii Vene rubla kui ka Venemaa majandust.
Sanktsioonid rõhuvad nii Vene rubla kui ka Venemaa majandust. Foto: SERGEI KARPUKHIN / REUTERS

Venemaa ja Euroopa Liidu praegune suhete seis viitab sellele, et mõned Moskvale kehtestatud sanktsioonid võidakse tühistada enne aasta lõppu, ütles Riia linnapea Nils Ušakovs teisipäeval pressikonverentsil.

«Praegune olukord ELi ja Venemaa vahel viitab sellele, et enne aasta lõppu võidakse tühistada vähemalt mõned sanktsioonid. Vastava otsuse võib teha EL ja siis on ainult loota, et Venemaa on nõus tühistama toiduainetele kehtestatud embargo,» sõnas meer.

Poliitiku ülesanne on toetada Läti tootjaid maksimaalselt, kui neile antakse võimalus naasta Vene turule.

«Me pole siis ainukesed - konkureerima hakkavad ka Eesti, Leedu ja Poola, seega me peaksime aitama oma tootjaid, eksportijaid nii palju, kui me saame ning me saame seda teha, tagades häid suhteid poliitilisel tasemel,» ütles Ušakovs.

Riia linnapea rõhutas, et Läti peab tegema tööd Vene investeeringutega ja tagama hea poliitilise fooni, et Vene investorid tuleksid Lätti tagasi.

Ušakovs kohtus teisipäeval Vene asepeaministri Arkadi Dvorkovitšiga, edastas Riia linnavolikogu.

Kohtumine oli mitteametlik, sest Dvorkovitš on Lätis puhkusel. Samuti kohtub Vene asepeaminister Läti põllumajandusministriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles