Ajakiri Esquire reastas Putini seadusrikkumised

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Vladimir Putin uurib Vene Panga keskdepositooriumis kullakangi. Vasakul seisab keskpanga asepresident Georgi Luntovski. Pilt on tehtud 24. jaanuaril 2011.
Peaminister Vladimir Putin uurib Vene Panga keskdepositooriumis kullakangi. Vasakul seisab keskpanga asepresident Georgi Luntovski. Pilt on tehtud 24. jaanuaril 2011. Foto: SCANPIX

Vene ajakiri Esquire moodustas nimekirja peaminister Vladimir Putini seadusrikkumistest, millest vanimad jäävad tema poliitikukarjääri algusesse.

Loetelust selgub, et Putin on kolm korda rikkunud liikluseeskirju – kaks korda presidendina ja üks kord peaministrina. Kaks rikkumist puudutavad seda, et ta polnud turvavööga kinni ega lülitanud sisse tulesid. Kolmas puudutab mootorrattaga sõitmist ilma kiivrita.

Ajalehe Novaja Gazeta andmetel viibis Putin 1997. aastal autos, mis põrutas otsa 5-aastasele poisile. Laps sai surma. Putin oli tollal Vene presidendi (Boriss Jeltsini, PM) administratsiooni aseülem. Roolis istus Putini autojuht.

Loetelust leiab ka lõbusamaid vahejuhtumeid, näiteks NLKP XXII kongressil 1961. aastal vastu võetud moraalikoodeksi rikkumise. Vahejuhtum leidis aset Saksamaal Hamburgis, kus Putin külastas erootilist šõud. Nii sattus ta parteilasena vastuollu kehtinud moraalikoodeksiga.

Mis puudutab Putini vastutuselevõtmist, siis taolise initsiatiiviga tulid lagedale kommunistide liider Gennadi Zjuganov ja jurist Aleksei Navalnõi.

Zjuganovil oli pretensioone valimiste-eelse agitatsiooni rikkumise vallas aastal 2003. Navalnõi jällegi leidis, et peaminister Putin juhtis 2010. aasta augustis lennukit BE-200 ebaseaduslikult. Putin ei saanud kummalgi juhul karistada.

Aastal 2001 allkirjastas president Putin määruse, mille järgi ei saa Vene riigipead võtta ei administratiiv- ega kriminaalvastutusele kuritegude sooritamise eest, mis leidsid aset presidendiks oleku ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles