Mahalastud ameeriklanna tegi vastasseisust Facebookiülekande

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dallase politsei
Dallase politsei Foto: AFP / Scanpix

USAs üleeile toimunud tulevahetuses politseiga hukkus mustanahaline naine, vigastada sai ka tema viieaastane poeg. Hukkunud Korryn Gaines tootis pingelisest olukorrast ka videopilti, mille ta laadis üles sotsiaalmeediasse, vahendab Washington Post. 

Politsei sõnul julgustasid inimesed sotsiaalmeedia vahendusel Gainesi mitte alla andma. Politsei esitas hiljem Facebookile avalduse naise konto kõrvaldamiseks, mida ka tehti.

Politsei on öelnud, et naine sihtis ametnikke korduvalt pumppüssiga ja andis võimuesindajatele korralduse: «Tagane või sure!»

«Kui te ei lahku, siis ma tapan teid! Ma tapan teid ära!» sellised sõnad oli Gaines politseinikele lausunud. Politsei sõnul tulistasid ametnikud naise suunas, millele Gaines vastas mitmete laskudega. Politsei tulistas veel kolm korda ja naine hukkus, tema viieaastane poeg sai vigastada ja viibib haiglas.

Politsei läks esmaspäeva hommikul Gainesi koju, et ta ühe eelneva seadusrikkumise eest kinni pidada. Ka oma eelmist rikkumist kajastas Gaines otsepildis sotsiaalmeedias, toona oli tegu vahistamisel politseinikele vastupanu osutamisega. Politseil oli kaasas määrus ka Gainesi elukaaslase Kareem Kiean Courtney kinnipidamiseks seoses tüdruksõbra ründamisega kodutüli käigus.   

Uksele ei vastanud algselt keegi, hiljem tuli Courtney koos lapsega õue, kus politseinikud ta kinni pidasid. Gaines keeldus elukohast väljumast, misjärel politseinikud majaomaniku võtmega sisenesid ja naist pumppüssiga põrandal istumas nägid.

Järgnes tundide pikkune dialoog, kuhu olid kaasatud läbirääkijad, psühhiaatrid ja ka Gainesi isa, kes kõik üritasid naist korterist välja meelitada. Paraku tulutult ja tulevahetus lõppes naise surmaga.

Gaines olevat olnud ettearvamatu käitumisega, samuti oli tal varasemalt probleeme oma viha taltsutamisega. Sotsiaalmeedias postitas Gaines tihtipeale pilte ja sõnumeid, mis rääkisid mustanahaliste inimeste tapmisest politseinike poolt.   

Sellel aastal on USA politseinike käe läbi hukkunud 564 inimest. Neist 27 olid naised, kellest Gaines oli üheksas hukkunud mustanahaline. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles