Leedu-Läti piiril tabati suur uimastilast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Leedu tolliamet

Läinud nädalavahetusel pidasid Leedu tollitöötajad Läti piiril kinni 400 000 euro eest uimasteid, partii psühhotroopseid tablette Subutex, mis olid eeldatavasti teel Soome.

Tolli kriminaalteenistus edastas, et laupäeval kell 5.00 pidas Kaunase tolli liikuvrühm Germaniškise küla kandis kontrollimiseks kinni sõiduauto Seat Alhambra.

Selles oli kaks Utena rajooni elanikku G. K. ja M. B., kes väitsid olevat teel Soome.

Masina aku kontrollimisel selgus, et sellesse on tehtud peidik, milles oli hulk psühhotroopse retseptiravimi Subutex pakendeid.

Samasse oli monteeritud kaks liitium-raud-fosfaatakumulaatorit, millest piisas masina energiaga varustamiseks ning jäi veel ruumi uimastite jaoks.

Ametnike teatel sisaldab selle ravimi tablett 8 milligrammi pool-sünteetilist opioidi buprenorfiini, mis on Soomes praegu väga populaarne ja mustal turul makstakse tableti eest kuni 150 eurot. Buprenorfiini kasutatakse sageli metadooni asendajana.

Akumulaatorisse oli peidetud kokku 2555 tabletti. Esialgsel hinnangul oleks selle jaemüügist saanud kuni 383 000 eurot.

Noormehed võeti vahi alla ja väga suure uimastikoguse salakaubaveo kahtlustuse alusel alustati kohtueelset uurimist. Neid ähvardab 10-15 aasta pikkune vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles