Šoppajad rikkusid Šveitsis burkakeeldu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Reuters/ScanPix

Šveitsi itaaliakeelses piirkonnas Ticicos kehtestati selle aasta 1. juulist burkakeeld, mille rikkumise korral ootab kandijat 100- kuni 1000-eurone rahatrahv, vahendab the Local.

Kohaliku väljaande 20 Minuti sõnul kannavad aga mitmed inimesed seda jätkuvalt ning ilma igasusguste tagajärgedeta. Lugejad ütlesid ajalehele, et nägid islamipärast kehakatet kandvaid naisi kohalikus supermarketis, aga ükski keskuse töötaja politseid ei kutsunud.

«Me teame, et naised ei tohiks oma nägu varjata, aga see ei ole meie koht sekkuda. See on politsei ülesanne ja nad on alati siin teretulnud,» ütles Foxtowni nimelise kaubanduskeskuse pressiesindaja ajalehele.

Mendrisio politsei sõnul patrullivad nad keskuses regulaarselt, kuid üksi burkakandja pole neile veel vahele jäänud.

Ticicos kehtestatud burkakeeld, esimene omataoline Šveitis, kinniti enamushääletusega 2013. aastal.

Keeld on tekitanud ärevust kohaliku hotellisektori seas, kuna see võib avaldada mõju laheriikidest piirkonda külastavate turistide seas, keda möödunud aastal oli suurusjärgus 45 000.

Varemalt on väljendanud oma keelu kehtestamise vastast seisukohta Lugano 5-tärni hotell, kus üks nende püstikliente tühistas seetõttu oma broneeringu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles