Itaalia politsei konfiskeeris Al Pacino austajast maffiabossi vara (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Al Pacino «Arminäo» jäljend.
Al Pacino «Arminäo» jäljend. Foto: SCANPIX

Itaalia politsei konfiskeeris täna 44 miljoni euro väärtuses vara maffiabossilt, kes oli nii suur filmi «Arminägu» austaja, et lasi endale Al Pacino tegelaskuju kasutatava trooni täpse koopia valmistada.

34-aastast William Cerbot, kes määrati 2014. aastal Sitsiilias koduaresti, süüdistatakse smugeldamise, väljapressimise, laenupettuse ja rahapesuga tegelenud jõugu juhtimises.

Cerbo oli Al Pacino mängitud narkopealikust Tony Montanast nii sisse võetud, et plaanis ka oma villa filmis nähtu järgi ümber kujundada.

Mees väitis politseile, et teenis 14 aastaga 80 000 eurot, kuigi tõele lähemal on kahe miljoni euro suurune summa. Mehelt 44 miljoni euro väärtuses konfiskeeritud vara hulgas oli 20 firmat, 30 kinnisvaraühikut ja hulk luksuskellasid.

Peale aastaid sõjategevust maffiaga kontrollib Itaalia valitsus nüüdseks enam kui 3000 firmat ja 12 000 kuritegelikult allilmalt konfiskeeritud kinnisvaraühikut. Lisaks on valitsuse käes ka kahe miljardi euro väärtuses pangatähti ja maffia isiklikku vara.

Kuritegeliku rühmituse varade konfiskeerimist peetakse üheks kõige efektiivsemaks relvaks arreteeritud või vangistatud maffiategelaste vastu, kes tihti üritavad oma äri ka trellide tagant jätkata.

Sitsiilia maffia, tuntud ka kui «Costa Nora», oli 1980. ja 1990. aastatel kõige võimsam organiseeritud kuritegevuse sündikaat Itaalias, kuid on massiliste arreteerimiste tõttu tuntavalt nõrgenenud.

Lisaks on nad kaotanud positsiooni üha tugevnevatele Napoli Camorra ja Calabria 'Ndrangheta jõukudele.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles