ÜRO loodab jõuda Süüria rahukõneluste jätkumiseni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO erisaadik Süürias, Ramzy Ezzeldin Ramzy (vasakul) kohtumas Süüria asevälisministri Faisal Mekdadiga Damaskuses.
ÜRO erisaadik Süürias, Ramzy Ezzeldin Ramzy (vasakul) kohtumas Süüria asevälisministri Faisal Mekdadiga Damaskuses. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

ÜRO avaldas täna lootust jõuda paari järgmise päevaga nii kaugele, et Süüria rahukõnelused võivad augusti lõpus edasi minna.

ÜRO Süüria erisaadiku asetäitja Ramzy Ezzeldin Ramzy ütles, et hoolimata ägedatest lahingutest Aleppo pärast ja mujal Süürias on maailmaorganisatsiooni eesmärk kõnelused kuu lõpus uuesti käima lükata.

Otsustavaks saavad läbirääkimised Süüria valitsuse liitlase Venemaa ja USA vahel, kes toetab mõnesid mässurühmitusi.

«Me ei ole lootust kaotanud. Me ei tohi kaotada lootust» leida konfliktile diplomaatiline lahendus, ütles Ramzy Genfis ajakirjanikele.

«Ma arvan, et paari järgmise päeva jooksul võivad asjad hakata liikuma.»

Ramzy ei täpsustanud, missugust läbimurret nad ootavad, kuid ÜRO on avaldanud viimastel päevadel lootust, et Moskva ja Washington suudavad Süürias relvarahu taastada.

ÜRO kõrge humanitaaraabiametnik Jan Egeland aga juhtis tähelepanu äärmiselt murettekitavale olukorrale Aleppos. Ta ütles, et ÜRO ja Punane Rist on valmis kohe linna abi saatma, aga kui lahingutegevuses vaheaega ei tehta, ei saa konvoid siseneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles