Rio 2016: olümpiaküla lähedal tapeti relvastatud röövel, Vene konsulaat eitab seotust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia sõjaväelased Rios valvamas
Brasiilia sõjaväelased Rios valvamas Foto: SCANPIX

Brasiilia ja Briti väljaannete teatel leidis eile Rio de Janeiro olümpiaküla lähedal aset intsident, milles kaotas elu relvastatud isik, kes tahtis autot ja väärisasju röövida.

Väidetavalt lasi kurjategija maha Vene diplomaat, kuid Venemaa võimud ei ole seda kinnitanud.

Politsei teatel toimus juhtum keskpäeva paiku Rio de Janeiro Avenida das Americal, mis on põhiline ühendustee olümpiaküla ja kesklinna vahel.

Kas juhtumis oli üks osapool Vene diplomaat, ei ole selge. AP viitas Rio politseile, teatades, et tegemist oli Venemaa konsulaadi asekonsuliga, kelle nimi võib olla Marcos Cesar Feres Braga.

Venemaa võimud teatasid uudisteagentuurile TASS, et mitte ükski nende töötaja ei ole selle intsidendiga seotud.

«Brasiilia meedia teatel tulistas Vene diplomaat Brasiilia kodakondsusega isikut, kuid see ei vasta tõele ja diplomaadilt ei üritatud autot röövida,» teatas Rio de Janeiros resideeruv Venemaa peakonsul Vladimir Tokmakov.

Tokmakov lisas, et mõni isik võis end tutvustada kui Vene diplomaati.

«Meie konsulaadis töötavatel inimestel ei ole relvi, seega on tegemist eksliku informatsiooniga. Kõik meie konsulaadi töötajad on Venemaa kodakondsusega ja vene nimedega,» teatas Vene konsulaat Twitteris.

Brasiilia lehekülg folha.uol.com andmetel oli tulistaja brasiillane, kes kasutas võltsdokumenti, esitledes end selle abil kui Vene diplomaati.

Väljaande Globo teatel ootas mees koos oma naisega ja tütrega autos fooritule taga, kui nende juurde sõitsid mootorratastel kaks meest.

Üks kahtlusalustest lõhkus juhipoolse akna ja nõudis, et mees oma kella talle annaks. Mees haaras ründajast, tõmbas ta endale lähemale ja lasi ta maha. Teine mootorrattur põgenes.

Politsei uurib juhtumit.

Juba enne Rio olümpiat tekitas sportlastes ja külalistes murest sealne suur kuritegevus, kuid Brasiila võimude sõnul turvavad linnas lisaks politseile ka sõjaväelased ning asi on kontrolli all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles