Rünnak väidetavale Vene asekonsulile Rios päädis röövli surmaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa lipp Rio olümpiakülas.
Venemaa lipp Rio olümpiakülas. Foto: Martin Rickett/PA Wire/Press Association Images

Rio de Janeiro politsei sõnul hukkus rünnakus Vene asekonsulile Rios röövel, Venemaa suursaatkond Brasiilias eitab nende diplomaatilise esindaja seotust juhtunuga. Brasiilia meedia väitel oli tegu hoopis võltsdokumentidega brasiillasega.

Politsei andmeil oli Vene diplomaat ohver röövis, mis lõppes ühe röövli surmaga, kui viimase tulirelv rüsinas lahti läks. Rio de Janeiro politsei tapmiste osakonna sõnul asekonsul «reageeris rünnakukatsele».

«Asekonsul sattus füüsilisse võitlusesse ründajaga ning rüsina käigus tulistas agressori relv mitu lasku. Ründaja suri saadud haavadesse kohapeal,»  teatas politsei.

Võimud intsidendiga seotud inimeste nimesid ametlikult ei avaldanud, öeldes vaid, et rünnaku ohvriks olnud mees oli advokaat ja Venemaa asekonsul.

Brasiilia meedia andmeil oli Venemaa asekonsuliks nimetatud isik Barra da Tijuca teel liiklusummikus autoga, milles viibisid ka tema abikaasa ja tütar, kui kaks mootorratastel sõitnud relvastatud isikut piirasid nad ümber. Pärast laskude kõlamist teine röövel põgenes.

Venemaa suursaatkond eitab teadet, et nende diplomaatiline esindaja oli osapool kõnealuses juhtumis. «Siin peab olema arusaamatus,» ütles suursaatkond uudisteagentuurile Associated Press eile hilisõhtul.

«Ükski Rio de Janeiros asuva Vene konsulaadi töötajatest pole seotud röövikatsega, mis päädis kahtlusaluse surmaga,» teatas saatkond teises avalduses.

Saatkonna kõik diplomaatilised töötajad on Venemaa kodanikud «venepäraste nimedega», mida selles väidetavas juhtumis ei esinenud, ütles saatkond. Lisaks rõhutati, et Venemaa esindajad pole relvastatud.

Barsiilia uudisteportaal Folha.uol ütles, et niinimetatud diplomaat oli hoopis brasiillane, kes esitles end Vene diplomaadina. 

Sama väitis ka Brasiilia uudisteportaali UOL Noticias, öeldes et tegu oli brasiillasega, kes kasutas võltsdokumenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles