Nice´i rünnaku ohvrite arv kerkis 85 inimeseni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nice´i Promenade des Anglais, kus 14. juulil autorünnak toimus
Nice´i Promenade des Anglais, kus 14. juulil autorünnak toimus Foto: SCANPIX

Prantsusmaal Nice´is rannaäärsel Promenade des Anglais`l aset leidnud veoautorünnaku ohvrite arv kerkis 85 inimeseni, sest kolm nädalat pärast rünnakut suri haiglas prantslane Pierre Hettermann.

Prantsuse ja Iiri meedia teatel sai Hettermann 14. juuli rünnakus rängalt vigastada, arstid tegid kõik, et ta elu päästa, kuid eile mees suri.

Hattermani naine Francoise ja nende poeg hukkusid Nice`i rannapromenaadil, kus ründaja sõitis umbes kahe kilomeetri ulatuses rahvamassis. Pere  14-aastane tütar jäi ellu, ta on seni haiglaravil.

Kohalik võimuesindaja Christian Estrosi avaldas Twitteris Pierre Hattermani lähedastele, kaasa arvatud tütrele, ta kaotuse puhul kaastunnet.

Nice´i rünnaku võttis omaks äärmusrühmitus Islamiriik , mille võitlejad ülistasid Tuneesia päritolu Mohamed Lahouaiej Bouhleli, kes kasutas ründamiseks nii autot kui relva.

Politsei lasi ründaja, kes oli oma «etteasteks» pikalt valmistunud, sündmuskohal maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles