Egiptuse sõjavägi tappis Siinais ISISe juhi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaza sektoris paiknev tunnel.
Gaza sektoris paiknev tunnel. Foto: MOHAMMED SALEM/REUTERS

Eile teatas Egiptuse sõjavägi, et on tapnud Abu Duaa al-Ansari, kes oli äärmusrühmituse ISIS juht Siinai poolsaarel.

Sõjavägi teatas oma Facebooki lehel mitmest pommitamisest Arishi linna lähedal. Õhurünnakutes Siinai suurima linna lähistel hukkus veel 45 ISISe sõdurit, kirjutab France 24.

Siinai provintsis tegutsevad džihadistid ei kinnitanud tapmist koheselt. «See edukas operatsioon kinnitab, et meie relvajõud maksavad kätte ja hävitavad kõik terroristlikud elemendid Egiptuses, et rahvas saaks uues rahu ja stabiilsust nautida,» teatas armee.

Sajad sõdurid ja politseinikud on kaotanud konfliktis oma elu alates 2013 aastast, kui armee juht Abdel Fattah al-Sisi võttis võimu üle islamistlikult presidendilt Mohamed Mursilt.

Enamik vägivaldseid sündmusi on toimunud Siinai põhja osas, kus ISISele loojalsed sõdalased tegutsevad.

Sõjavägi on ette võtnud mitmeid missioone, et äärmusrühmitus maha suruda ja nende relvadega varustamist piirata. Näiteks lõhuti hiljuti ära tunnel, mille kaudu toodi põhjas paiknevast Gaza sektorist relvi ja võitlejaid.

Kohalike sõnul kasutati tunnelit esmatarbekaupade ja toidu Gazasse smugeldamiseks, et vähendada Iisraeli blokaadi tagajärgi kohalikele inimestele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles