Islamiriigi-teemaline nali tekitas Kosovo õllefestivalil paanika

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kosovo pealinnas Prištinas toimunud õllefestivalil tehtud Islamiriigi-teemaline nali tõi kaasa paanika ja põgenemise, milles sai üle 40 inimese vigastada.

The Independenti teatel sai juhtum alguse, kui festivalil osalenud isik tegi mängupüstolist paugu ja keegi hüüdis mitu korda Islamiriik.

Lahvatas paanika ja kohaolnud hakkasid ummisjalu põgenema Priština keskväljakul toimunud sündmuselt.

Kohe hakkasid sotsiaalmeedias levima valeteated festivalil toimunud rünnakutest. Üks neist oli, et terroristid lasid 15-aastase poisi maha ja veel kaks isikut, kes viidi haiglasse, said rängalt vigastada ning umbes 40 inimesel on väiksemaid kehavigastusi.

Keskväljakul olnud inimesed põgenesid lähedal asuvatesse hoonetesse, kuhu sai end peita. Paljud kaotasid joostes jalatseid, kotte, prille ja võtmeid.

Pealtnägijate sõnul kuulsid nad, kuidas rahvamassis karjuti «Jookske, jookske, Islamiriik on kohal», kuulda oli ka lasku ja siis tekkis kaos.

«Märkasin, et midagi oli valesti, sest järsku hakkasid inimesed nagu hullumeelsed jooksma. Olin inimmassi sees ja mind tõugati mitmetel kordadel. Oli neid, kes kukkusid ja neist joosti üle. Inimesed karjusid, et tuleb elu eest põgeneda,» teatas õllefestivalil osalenud Arton.

Kinnitamata andmetel on 1,8 miljoni elanikuga Kosovos relvad kuni 350 000 inimesel, olles sellega Euroopa riikide seas eraisikutele kuuluvate relvade arvuga üks esimesi.

Õllefestivali korraldaja Ekrem Tahiri kinnitas, et festivalil tehti lask mängupüstolist, kuid mitte keegi kohalolnutest ohtu ei sattunud. 

Priština linnapea teatel kavatseb ta õllefestivali tegevusloa tühistada ja uurida, kas festivalil olnud olid ikka täisealised või oli seal ka alaealisi, kellel alkoholi tarbimne on keelatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles