Endine CIA juht: Trump on Putini agent (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine CIA asedirektor ja juht Michael Morell
Endine CIA asedirektor ja juht Michael Morell Foto: AP/ Scanpix

Endine USA Luurekeskagentuuri (CIA) kõrge ametnik avaldas presidendivalimiste eel toetust demokraatide kandidaadile Hillary Clintonile ja nimetas tema vabariiklasest vastast Donald Trumpi Vene presidendi Vladimir Putini tahtmatuks agendiks.

«Putin kasutab Trumpile komplimente tehes ära tema nõrku kohti,» kirjutas endine CIA asedirektor ja juht Michael Morell ajalehe New York Times arvamusartiklis.

«Luuremaailmas ütleksime me, et Putin värbas Trumpi Vene Föderatsiooni tahtmatuks agendiks,» lisas Morell.

Morell, kes on alati püüdnud parteieelistustest hoiduda ning töötanud nii vabariiklaste kui demokraatide valitsustes, kinnitas, et Clintonil on kõik vajalikud oskused ja omadused Ühendriikide juhtimiseks ja ta on usaldusväärne ka vägede ülemjuhatajana.

«Donald J. Trump ei ole selleks tööks mitte ainult sobimatu, vaid võib ka meie riiklikule julgeolekule ohuks saada,» arvas Morell.

«Minu kui luureohvitseri koolitus on mind õpetanud asju õigete nimedega nimetama,» rõhutas Morell. «Meie riik on Hillary Clintoniga presidendina palju kindlamates kätes,» lisas ta.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles