Rootsi politseinik suutis kaotada tööauto (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politseiauto.
Rootsi politseiauto. Foto: SCANPIX

Kuidas on võimalik kaotada politseiauto? Sellisele ebameeldivale küsimusele pidi lõppeval nädalal vastama üks Göteborgi korrakaitsja.

Praeguseks on müsteerium siiski lahendatud. Selgus, et puhkuse algusest hajevil politseinik parkis töömasina linna keskraudteejaama juurde jäävasse Nordstani parkimismajja, suundus puhkusele ja unustas kõik.

Tükk aega hiljem toimunud inventuuri käigus märgati, et üks politseimasin on kadunud. Info jõudis ka kohaliku tabloidlehe GTni, kelle ajakirjanik päris aru Göteborgi piirkonna politseiülemalt Erik Nordilt. Too kuulis juhtunust esimest korda just reporterilt.

Seejärel kulusid vaid mõned tunnid ja auto leiti üles. «Politseinik ilmselt kõndis töölt koju või pakkus keegi talle küüti, ma ei tea,» rääkis Nord hiljem GT-le. «Mingit kahju ei tekitatud, mistap kuritegu, mida uurida, pole.»

Politsei oletab, et kadunud auto seisis selles parkimismajas mitu nädalat. Puudust masinast keegi ei tundnud, sest tavapäraselt sellega sõitvad korrakaitsjad olid puhkusel.

Veidi halb uudis asja juures on aga see, et Göteborgi politseid võib nüüd oodata krõbe parkimisarve. Tolle parkimismaja tunnitasu on 30 Rootsi krooni (3,16 eurot). Tõsi, samas kehtib ka päeva lagi, mis on 210 krooni (22,10 eurot).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles