Malis hukkus miiniplahvatuses ÜRO rahuvalvaja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO rahuvalvajate sõiduk sattus Kidali ümbruses lõhkeseadeldisele ka juulikuus.
ÜRO rahuvalvajate sõiduk sattus Kidali ümbruses lõhkeseadeldisele ka juulikuus. Foto: SOULEYMANE AG ANARA/AFP

Mali kirdeosas sai pühapäeval surma üks ÜRO rahuvalvaja ja neli haavata, kui nende sõiduk sattus lõhkeseadeldisele, teatas maailmaorganisatsioon.

Vahejuhtum leidis aset Kidali piirkonnas, 11 kilomeetrit Aguelhoc-Anefisist lõunas, kirjutati ÜRO rahuvalvemissiooni Malis (MINUSMA) avalduses.

ÜRO andmetel olid hukkunu ja haavata saanud rahuvalvajad Tšaadi päritolu.

ÜRO alustas rahuvalveoperatsiooni Malis 2013. aastal. Missioon on viimasel ajal sattunud pidevate rünnakute alla ja uudisteagentuuri AP arvutuste kohaselt on sel aastal saanud surma juba 28 inimest.

ÜRO Julgeolekunõukogu kiitis juuni lõpul üksmeelselt heaks Malisse lisajõudude saatmise. Prantsusmaa koostas vastava resolutsiooni pärast rünnakuid ÜRO üksuste vastu. Kokku saadetakse Aafrika riiki lisaks 2500 sinikiivrit.

Resolutsiooni kohaselt võivad rahuvalvajad rakendada "kõiki vajaminevaid meetmeid" rünnakute ärahoidmiseks.

Mali parlament otsustas juuli lõpul pikendada riigis pärast terrorirünnakut kehtestatud eriolukorda veel kaheksa kuu võrra. Valitsus kuulutas eriolukorra välja 21. juulil pärast islamiäärmuslaste terrorirünnakut Nampala sõjaväebaasile, kus tapeti 17 ja sai haavata 35 sõjaväelast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles