Šotimaa ranniku lähistel kukkus merre Briti hävituslennuk

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti kuninglike õhujõudude hävituslennukid Tornado valmistuvad õhkutõusmiseks Lossiemouth'i baasis.
Briti kuninglike õhujõudude hävituslennukid Tornado valmistuvad õhkutõusmiseks Lossiemouth'i baasis. Foto: SCANPIX

Suurbritannias kukkus alla Briti kuninglike õhujõudude (RAF) hävituslennuk Tornado GR4, mõlemal meeskonnaliikmel õnnestus katapulteeruda.

Õnnetus juhtus eile pärastlõunal Šotimaa lääneranniku lähedal, vahendas The Mirror. RAF Lossiemouth’i lennuväebaasist pärit Tornado kukkus merre.

Kohe pärast õnnetust kiirustasid sündmuspaika rannavalve ja päästemeeskonnad. Mõlemad piloodid toodi veest välja ja toimetati helikopteritega tervisekontrolli Raigmore’i haiglasse Invernessi linna.

Veeteede- ja rannavalveameti pressiesindaja rääkis, et hädakutsung jõudis nendeni kell 14.43. Pilootidel õnnestus katapulteeruda enne, kui lennuk merre prantsatas, vahendas The Press Association.

Mõnede andmete järgi puhkes lennukis enne õnnetus tulekahju, kuid kaitseministeeriumi teatel pole õnnetuse põhjus veel teada ja uurimine jätkub.

Lennuõnnetuste uurimise amet teatas, et nende spetsialiste appi pole palutud ja nii tegeleb uurimisega vaid kaitseministeerium, kuna tegemist oli sõjaväele kuulunud lennukiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles