Süüria mässulised lubasid Aleppo täielikult tagasi vallutada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mässuliste võitlejad Ramussa linnajaos.
Mässuliste võitlejad Ramussa linnajaos. Foto: Fadi al-Halabi/AFP

Süüria mässuliste koalitsioon teatas pühapäeval, et kavatsetakse alustada lahinguid kogu Aleppo linna tagasivallutamiseks.

Koalitsiooni Jaish al-Fatah kuuluvad mässulised ja pühasõdalased, kelle seas on ka islamiäärmuslaste rühmitus, mis kandis varasemalt nime Al-Nusra Rinne. Koalitsioon ähvardas enne otsustavat rünnakut oma võitlejate arvu kahekordistada ja kogu Aleppo tagasi vallutada.

"Me teatame uuest kavast kogu Aleppo vabastamiseks. Me ei puhka enne, kui heiskame oma vallutuslipu Aleppo kindlusele," rääkisid sissid.

Süüria opositsiooni ühendav Süüria Rahvuskoalitsioon (SNC) teatas laupäeval, et mässulised murdsid kuus päeva kestnud lahingutega Aleppo linna ümbritsenud valitsusvägede piiramisrõnga.

"Mässulised murdsid Aleppo piiramisrõnga," kirjutas Istanbulis alaliselt asuv SNC Twitteris. Opositsiooniametnike sõnul suutsid mässulised ühendada oma alad Aleppo loodeosaga.

Islamiste ühendav organisatsioon Ahrar al-Sham ütles samuti Twitteris, et mässulised hõivasid Aleppo loodeosas Ramussa linnajao ning seega "avasid tee Alepposse".

Süüria valitsusvägede ridades võitleva Liibanoni äärmusrühmituse Hizbollah' telekanal Al-Manar edastas uudise, milles eitati, et Ramussa oleks langenud või et piiramisrõngas oleks murtud.

Vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus teatas varasemalt laupäeval, et alates 31. juulist hukkus Aleppo linna pärast toimunud lahingutes kokku üle 500 mässulise ja valitsusvägede sõduri.

Opositsioonivõitlejad ja nendega liidus olevad pühasõdalased hõivasid laupäeval Aleppost lõunas uusi alasid ning üritasid avada uut kanalit mässuliste kontrollitud linnajagudesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles