Ban mõistis Pakistani haiglaplahvatuse karmilt hukka (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistanis, Quetta haiglas plahvatanud pomm tappis 70 inimest.
Pakistanis, Quetta haiglas plahvatanud pomm tappis 70 inimest. Foto: Arshad Butt/AP

ÜRO peasekretär Ban Ki-Moon mõistis hukka 70 inimese elu võtnud enesetapuplahvatuse Pakistanis Quetta linnas riiklikus haiglas ning ütles, et rünnaku sihtimine haiglasse kogunenud leinajate pihta on eriti kohutav.

Belutšistani provintsi pealinna Quetta tsiviilhaiglas korraldati enesetapurünnak ajal, mil haiglasse oli seoses Belutšistani advokatuuri presidendi Bilal Anwar Kasi tapmisega kogunenud umbes 200 inimest. Esmaspäeva hommikul maha lastud Kasi surnukeha oli toodud Quetta tsiviilhaiglasse.

«Rünnaku suunamine tsiviilhaiglasse kogunenud leinajate pihta teeb selle eriti kohutavaks,» vahendas pressiesindaja Bani sõnu. ÜRO peasekretär lisas, et Pakistan peab tegema kõik, mis riigi võimuses, et rünnaku korraldanud inimesed vastutusele võtta.

Rünnakus on seni hukkunud vähemalt 70 inimest ning vigastatuid on 112. Rünnaku eest võttis vastutuse Pakistani Talibani harurühmitus Jamaatul Ahara.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles