Saksa kindral vihjas rakettide paigutamisele Baltimaadesse

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raketisüsteem Patriot.
Raketisüsteem Patriot. Foto: Reuters/ScanPix

Saksamaa ja Holland katsetavad oktoobris Saksa, Hollandi ja USA Patriot-süsteemide ühisüksust, mis rakendatakse tõenäoliselt tööle Poolas või Baltimaades, ütles kõrge Saksa kindral.

«Oktoobrikuise katsetusega kontrollitakse praktikas Hollandi ja Saksamaa poolt viimase aasta jooksul arendatud õhu- ja raketitõrjeoperatsioonide ühiskontseptsiooni, mis on esimene omalaadne Euroopas,» ütles Saksa õhujõudude maapealsete üksuste komandör brigaadikindral Michael Gschossmann usutluses uudisteagentuurile Reuters.

Saksa ja USA ametnike sõnul osaleb õppusel 300 Saksa, 100 Hollandi, kümme USA sõdurit ning raketisüsteemiga Aegis varustatud Ühendriikide sõjalaev.

«Baltimaade ametnikud tervitasid USA raketisüsteemi Patriot lühiajalist paigutamist Ida-Euroopasse suve alguses peetud õppuste käigus, ent teiste riikide osalemine annaks sellele suurema sümboolse väärtuse,» lausus Gschossmann.

«Me saaksime pakkuda veelgi suuremat kindlustunnet ja saata poliitilise signaali, kui me koostaksime ühisüksuse Saksa, Hollandi ja USA Patriot-süsteemidest, mis on läbinisti kaitseotstarbelised, ja paigutaksime selle kuhugi Poola või Baltimaadesse,» lisas brigaadikindral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles