Raport: lend MH370 sukeldus ookeani suurel kiirusel (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus-Meremaa õhuväe lennuk otsimas India mere kohal kadunuks jäänud Malaysian Airlines lennukit.
Uus-Meremaa õhuväe lennuk otsimas India mere kohal kadunuks jäänud Malaysian Airlines lennukit. Foto: Reuters/ScanPix

Lend MH370 lendas ookeani kiirusel kuni 366 kilomeetrit tunnis, mis viitab sellele, et lennufirma Malaysia Airlinesi lennuk kukkus alla praeguses otsingupiirkonnas, kirjutasid analüütikud täna avaldatud raportis.

Boeing 777 kadus radaritelt 2014. aasta 8. märtsil teel Kuala Lumpurist Pekingisse. Lennuki pardal oli 239 inimest.

India ookeani lõunaosas korraldatud päästeoperatsiooni käigus pole lennuki vrakki veel leitud. Seetõttu on spekuleeritud, et lennuk asub praegusest otsingupiirkonnast väljaspool.

Kui lennukit suudeti laskumise ajal juhtida, siis see võis sukelduda vette 120 000 ruutkilomeetri suurusest alast väljaspool, väidavad mõned eksperdid.

Hoolimata ühe või mõlema piloodi sammudest õnnetuse ajal, väidavad lennukitootja Boeing ning Austraalia kaitseministeeriumi spetsialistid, et lennuk sukeldus ookeani suurel kiirusel, kirjutas meediaväljaanne The Australian.

MH370 vähendas pärast kütuse otsasaamist kiirust ning tegi seejärel mitu allapoolesööstu, langedes 10,7 kilomeetri kõrguselt kiirusel 219 km/h kuni 366 km/h, kirjutas raportis Boeing.

Boeingu väiteid on kinnitanud ka Austraalia kaitseministeerium, mille spetsialistid on analüüsinud signaale, mis saadetakse automaatselt lennuki ja satelliitide vahel.

Austraalia transpordi- ja ohutusameti väitel toetavad need andmed teooriat, et MH370 kukkus alla praeguses otsingupiirkonnas, ehkki pole teada, kas üks piloot kukutas lennuki alla tahtlikult või mitte.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles