Peterburis vandaalitsevad kommunistid Mannerheimi mälestusmärgi kallal

Hanna-Hulda Reinkort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mälestustahvel on kinnitatud hoonele, kus enne bolševike riigipööret asus kirik, mis oli seotud rügemendiga, kus Mannerheim teenis.
Mälestustahvel on kinnitatud hoonele, kus enne bolševike riigipööret asus kirik, mis oli seotud rügemendiga, kus Mannerheim teenis. Foto: TASS/Scanpix

Selle aasta juunis Peterburis avatud Soome rahvuskangelase Carl Gustav Emil Mannerheimi mälestustahvel on välja vihastanud sealsed kommunistid ja vasakäärmuslased, kes on veetnud kogu suve monumendi ees demonstratsioone korraldades. Lisaks on mälestusmärk nende kahe kuu jooksul olnud alatihti punase värviga üle kallatud. Vastaste meelest sümboliseerib see Leningradi blokaadis hukkunute verd, vahendab Soome rahvusringhääling Yle.

Mannerheimi sünniaasta – 1867 – jääb aega, mil Soome kuulus Vene Keisririigi koosseisu ning alus kuulsa Soome sõjaväelase karjäärile sai laotud tsaariarmees. Mälestustahvel kinnitati nimelt hoonele, kus enne bolševike riigipööret asus kirik, mis oli seotud rügemendiga, kus Mannerheim teenis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles