Venemaa vangistas Krimmis Ukraina julgeolekuväelased (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraine eriväelased
Ukraine eriväelased Foto: AFP/SCANPIX

Vene Föderaalne Julgeolekuteenistus avaldas video Krimmis tabatud Ukraina eriväelasest ja temaga kaasas olnud varustusest.

Vene Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB) teatas eile, et hoidis Krimmis ära Ukraina sõjaväeluure plaanitud terroriakti. Nüüd on avaldatud ka video ühest väidetavast Ukraina eriväelasest, kes tabati Krimmis Armjanskis. 

Ukraina president Petro Porošenko vastas Venemaa avaldusele, et väide, nagu kavandaks Ukraina Krimmi poolsaarel terroristlikku tegevust, on alusetu süüdistus. Porošenko sõnul on see vaid ettekääne teha Ukraina riigile sõjalisi ähvardusi.

«Venemaa süüdistab Ukrainat terrorismis okupeeritud Krimmi aladel sama arutult ja küüniliselt, nagu Venemaa juhtkond väidab, et Donbassis pole Vene sõdureid,» lausus Porošenko. «Need fantaasiad on pelgalt ettekääne Ukrainat veelgi rohkem ähvardada,» lisas president.

Interfaxi allika sõnul on väidetavate terrorirünnakute ettevalmistamiselt tabatud isikute hulgas ka Venemaa kodanikke. «Seitsme kinnipeetu hulgas on kolm või neli Venemaa kodanikku. Neile osutatakse erilist tähelepanu,» ütles allikas.

Väidetavalt on kõik kinnipeetud süü omaks võtnud. «Keegi ei eita, kõik tunnistasid end süüdi ja jätkavad innukalt tunnistuste andmist,» väitis allikas.

«Üks Ukraina diversantide grupp tabati ööl vastu läinud pühapäeva ja selle käigus hukkus üks FSB töötaja,» teatas Vene julgeolekuamet. «Ööl vastu esmaspäeva tõrjuti veel kahe diversioonigrupi sissetung,» väitis FSB.

Vene president Vladimir Putin süüdistas eile Ukrainat terrorismis seoses väidetava katsega tungida Krimmi. «See on väga murettekitav uudis,» ütles Putin ja lubas suurendada julgeolekut Krimmis.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles