Venemaa suurendab kohalolekut Krimmi poolsaarel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin
Venemaa president Vladimir Putin Foto: Reuters/ScanPix

Venemaa president Vladimir Putin soovib peale Ukraina väidetavat terrorirünnaku katset sõjalise kohaloleku suurendamist Krimmi poolsaarel, vahendab AFP. 

Moskva väitel õnnestus nende julgeolekuvägedel ära hoida Ukraina plaanitud terrorirünnak Krimmis. Kiiev on sellised süüdistused kindlalt tagasi lükanud. Samaaegselt on see sündmus pingestanud Ukraina ja Venemaa vahelisi niigi teravaid suhteid. Kardetakse konflikti ägenemist. 

«President Putin korraldas kohtumise kaitseministeeriumi juhtidega, et arutada läbi meetmed, mis tagaks Krimmi kodanike ja õhuruumi turvalisuse,» seisis Kremli avalduses. «Arutati terrorismivastaseid meetmeid maal, merel ja taevas,» lisati selles.

President Putin, kes väidab kindlameelselt, et Krimmis tabatud Ukraina eriväelased plaanisid poolsaarel korraldada terrorirünnaku ja on ähvardanud juhtumiga seotud kinnipeetud kaks venelast hukata.

Ukraina president Petro Porošenko sõnul ei ole Putini süüdistused absoluutselt loogilised ja on täiesti alusetud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles