Colombia ja Venezuela leppisid kokku piiripunktide avamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colombia president Juan Manuel Santos ja Venezuela president Nicolas Maduro arutasid olukorda piiril.
Colombia president Juan Manuel Santos ja Venezuela president Nicolas Maduro arutasid olukorda piiril. Foto: Carlos Garcia Rawlins/REUTERS

Colombia ja Venezuela leppisid neljapäeval kokku jalakäijate piiriületuspunktide avamises, mille Venezuela võimud sulgesid aasta tagasi julgeolekukaalutlustel, teatasid mõlema riigi võimuesindajad.

Colombia president Juan Manuel Santos täpsustas, et kohtumisel Venezuela presidendi Nicolás Maduroga lepiti kokku viie jalakäijate piiriületuspunkti avamises 15 tunniks päevas.

Santose sõnul on tegemist esimese sammuga taastamaks tavapärased piiriületusreeglid.

Riigipead vaatasid Venezuela idaosas asuvas Puerto Ordazi linnas korraldatud kohtumisel üle oma nõunike kokkuvõtted piiriülesest salakaubaveost ja julgeolekuolukorrast piiril.

Maduro sulges riigi läänepiiri eelmisel augustil pärast rünnakut Venezuela sõjaväepatrullile, milles süüdistas Colombia poolsõjaväelisi rühmitusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles