Venemaa provotseeritud suvine hullumeelsus (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin kutsus kokku Venemaa julgeolekukomitee, et arutada järgmiseid samme Krimmis.
Vladimir Putin kutsus kokku Venemaa julgeolekukomitee, et arutada järgmiseid samme Krimmis. Foto: SPUTNIK/REUTERS

Vale kordamine teeb sellest pooliku tõe. Viimased aastad on jälle seda ütlust kinnitanud. Kui öelda mitu korda, et 140 kilogrammi kaaluv autojuht on võõrriigi terrorist ja sabotöör, siis on alati olemas võimalus, et keegi ikka seda usub. 

Hiljutine lugu salajasest rühmast ukrainlastest, kes otsustasid Krimmis «terroriakte» korraldada, ei meenuta enam isegi ulmefilmi. Pigem on tegu odava Vene märulisarjaga. Paistab, et taas äratatakse ellu vana Kremli müüt kurjadest Ukraina karistajatest. Keda siis veel süüdistada sotsiaalmajanduslikes raskustes ja oma rahva hulgas toetuse kaotamise eest? Sõltumatu Levada Keskuse andmetel on Putini toetus eelmise aastaga võrreldes vähenenud lausa kümme protsenti.

Selle provokatiivse muinasjutu avaldamise aeg on peaaegu ideaalne. Maailm on ametis olümpiamängude jälgimisega Rios, USA on hõivatud presidendivalimistega ja Brexit nõrgendas tõsiselt Euroopa Liitu. Samal ajal on Venemaa viimastel kuudel rakendanud efektiivset välispoliitikat. Lisaks kõigele sellele tähistab Ukraina kahe nädala pärast 25 aasta möödumist oma iseseisvuse taastamisest. Selle tähtpäeva väärtuses on Kreml alati kahelnud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles