USAs Milwaukees süüdati rahutuste käigus mitu hoonet (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Wisconsini osariigi suurimas linnas Milwaukees tuli rahvas eile surmaga lõppenud politseivägivalla vastu protestima, meeleavaldus kasvas üle rahutusteks ja süüdati mitu hoonet.

Veel tänagi oli olukord 600 000 elanikuga Ühendriikide kesklääne linnas pinev.

Viimastel nädalatel on USA-s politseivägivallast ajendatud kokkupõrgetes ja rünnakutes surma saanud mitu korravalvurit.

Milwaukee politseil tuli laiali ajada umbes 200 protestijat. Kõlasid lasud, aga ilmselt õhku. Üks politseinik toimetati haiglasse, ta oli saanud pihta auto aknasse lennanud telliskiviga.

Protestijad panid põlema bensiinijaama, mitu hoonet ja vähemalt ühe auto. Vähemalt kolm inimest peeti kinni.

Konflikt sai alguse eile õhtupoolikul, kui kaks politseinikku peatasid kinni auto kahe varasemates kuritegudes kahtlustatavaga, kes üritasid sündmuspaigalt minema joosta.

Mehi taga ajama asunud politseinikud tulistasid üht poolautomaatrelvaga varustatud kahtlusalust, kes suri sündmuspaigal, teatas Milwaukee politsei avalduses.

Ohvriks oli 23-aastane kohalik noormees, kel oli pikk vahistamiste toimik. Kaasas olnud relva oli ta varastanud märtsis sissemurdmise käigus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles