Auto tähistas 125. sünnipäeva

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene automobiil maailmas, millele anti ametlik patent 29. jaanuaril 1886, ehk 125 aastat tagasi.
Esimene automobiil maailmas, millele anti ametlik patent 29. jaanuaril 1886, ehk 125 aastat tagasi. Foto: whatcar.ee

Mercedes-Benz tähistab  29. jaanuaril oma 125 aastapäeva, mis tähendab ühtlasi seda, et möödub 125 aastat esimese mootorsõiduki ametlikust sünnist, kirjutab whatcar.ee
 

29. jaanuaril 1886 omistati Saksamaal Berta ja Karl Benzile maailma esimene mootorsõiduki patent, mida loetakse autonduse ametlikuks sünnikuupäevaks. 

Karl Benzi valmistatud esimene kolmerattaline «jõuvanker», ehk maailma esimene automobiil sai ise valmis juba pisut varem, 1885. aastal.

Daimler AG jaoks tähendab juubeliaasta läbi terve aasta kestvat sündmusteseeriat, mis sai alguse Detroidi autonäitusel ning jätkub juba veidi enam kui kuu aja pärast Genfis.

Läbivaks jooneks oma juubeliaastal on uus Mercedes-Benzi disainikontseptsioon, millest sai esmakordselt aimu Detroidis esitletud F800 kontseptsiooniautolt. Tegemist on Mercedes-Benzi nägemusega tuleviku luksusautost.

Loomulikult ei piirdu juubeliaasta vaid uue disainiga, vaid kavas on esitleda ka mitmeid uusi tehnoloogilisi lahendusi, mis peaasjalikult on seotud ökonoomsuse, loodussõbralikkuse ja alternatiivsete kütustega. Kuid mitte ainult.

Sügisesel Frankfurdi autonäitusel on tootjal kavas aga kogu maailma üllatada millegi tõeliselt erilisega. Millega täpselt saab tegemist olema, pole esialgu teada.

29. jaanuaril 1886 omistati Saksamaal Berta ja Karl Benzile maailma esimene mootorsõiduki patent, mida loetakse autonduse ametlikuks sünnikuupäevaks. 

Karl Benzi valmistatud esimene kolmerattaline „jõuvanker“, ehk maailma esimene automobiil sai ise valmis juba pisut varem, 1885. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles