Donald Trumpi väitel võidaks ta Hillary Clintonit, kui ei oleks korrumpeerunud meediat (4)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump andis Twitteris vastulöögi pärast seda, kui väljaanne New York Times näitas ta kampaaniat läbikukkununa.

Trump selgitas tviitides, et ta edestaks demokraadist rivaali, kui meedia ei oleks korrumpeerunud ega näitaks teda «mustades toonides», edastab The Independent.

«Kui vastik ja korrumpeerunud meedia kajastaks mind ausalt ja ei tõlgendaks minu sõnu valesti, siis edestaksin ma Hillaryt 20 protsendiga,» edastas Trump eile.

Trumpi sõnul kirjutavad väljaanded tema kohta lausvalesid ja ta peaks mõne väljaande esindajatel keelama osalemast oma pressikonverentsidel ja kampaaniaesinemistel.

Trump on kogu oma kampaania vältel käinud välja skandaalseid, ähvardavaid ja vastuolulisi seisukohti.

Trumpi viimase aja skandaalideks on «läbi lillede» soovitus tappa rivaal Hillary Clinton, kui see naine presidendiks peaks saama ning et USA president Barack Obama asutas äärmusrühmituse Islamiriik.

Trumpi kampaaniameeskond, kuid ka vabariiklaste asepresidendikandidaat Mike Pence on üritanud Trumpi sõnavõtte avalikkuses siluda.

Pence selgitas kanali Fox News saatejuhile Chris Wallace`ile, et Trump viitas Obama näitega olukorrale, kus USA presidendi kaasabil tekkis võimalus äärmusislamismi vohamiseks.

«Ta sõnum on tõsiseltvõetav. Ta rõhutas, et nii president Barack Obama kui ka tollase välisministri Hillary Clintoni läbikukkunud poliitika tõttu süvenesid Lähis-Idas probleemid ja Iraagis tekkis vaakum, mis võimaldas Islamiriigi esiletõusu,» nentis asepresidendikandidaat.

Pence`i selgitus on vastuolus sellega, mida Trump ütles konservatiivsele raadiosaatejuhile Hugh Hewittile.

«Ütlesid, et president Obama asutas Islamiriigi. Saan su mõttest aru, see tähendas, et ta tekitas vastava olukorra,» sõnas saatejuht.

Trump vastas, et ta ei mõelnud nii, vaid et Obama on sõna otseses mõttes Islamiriigi rajaja.

USAs hiljuti tehtud arvamusküsitluste kohaselt juhib Clinton valmisvõitlust 51 protsendiga Trumpi 41 protsendi vastu. Trumpi arvates jääb ta Clintonile alla eelkõige meedia ebaõiglase kajastuse tõttu.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles