Rohkem kui 30 000 moslemit protestis Islamiriigi vastu: nende usk on mürgine (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moslemid palvetamas
Moslemid palvetamas Foto: SCANPIX

Üle 30 000 moslemi 90 riigist kogunes möödunud nädalalõpul Ühendkuningriigis protestimaks Islamiriigi, äärmusislami ja terroristliku vägivalla vastu.

Selle korraldajaks oli moslemeid ühendav liikumine Ahmadiyya, mis levitab rahu- ja vägivallatuse sõnumit,  samas on neid moslemeid, kes peavad seda rühmitust äärmuslikuks, edastab The Independent.

Ahmadiyya esindajad korraldasid Hampshire´is Oakland Farmis kolmepäevase kogunemise, mis oli selle organisatsiooni 50. kokkusaamine.

«Terroristide ainus saavutus on tegelikult see, et nad eiravad koraani ja prohvet Muhamedi õpetusi. Islamiriigi islam ei ole islam, vaid mürk,» teatas Ahmadiyya usujuht Hazrat Mitza Masroor Ahmad.

Briti Ahmadiyya juhi Rafiq Hayati teatel on nad Ühendkuningriigile tänulikud, sest nende organisatsiooni käsi on seal käinud hästi rohkem kui 100 aastat.

Ahmadiyya oli eelmisel korral rahvusvahelises meedias märtsis, kui radikaliserunud moslem tappis Šotimaal Glasgows Asad Shahi, kes oli nimetatud liikumise liige. Mõrvari sõnul määris Shah õiget islamit, avaldades video, millel ta ülistab Ahmadiyyat.

Ahmadiyya asutati 1889. aastal Indias ja selle  ideoloogiliseks aluseks on moslemist õpetlase Mirzā Ghulām Ahmadi (1835 – 1908) arusaamad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles