Sõjavägi korraldas Kairos jõudemonstratsiooni

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahriri väljak Kairos.
Tahriri väljak Kairos. Foto: SCANPIX

Egiptuse pealinnas Kairos muutub õhkkond üha pingelisemaks, kuna sõjavägi korraldas rahvarahutuste kuuendal päeval jõudemonstratsiooni.

Nimelt lendasid kaks õhujõudude lennukit ja helikopter korduvalt madalalt üle Tahriri väljaku, mis on meeleavaldajate peamine kogunemiskoht, vahendab BBC News.

Samuti saadeti väljakule soomukid, mille liikumistee meeleavaldajad aga kinni panid.

Samal ajal saabus väljakule opositsioonipoliitik Mohamed ElBaradei, kes julgustas rahvast protestidega jätkama. «Kummardan austusega Egiptuse rahva ees. Palun teilt kannatlikkust, muutus saabub paari järgmise päeva jooksul,» lubas ElBaradei.

Kohapeal viibiva BBC korrespondendi sõnul kasvas rahva vastuhakumeeleolu sõjalise jõu näitamise peale veelgi ning inimesed usuvad, et armee püüab neid ähvardada. Sõjamasinate nägemine tõstis mitmetuhandepealise rahvahulga seas tuntavalt pinget, lisas reporter.

Politsei on tänavatelt kadunud ja Kairos on moodustunud relvastatud elanike rühmad, kes püüavad oma vara üldise rüüstamise ja korralageduse eest kaitsta, lisas ajakirjanik.

BBC esindaja sõnul valitseb pingeline õhkkond ka Aleksandrias, kus sõjavägi samuti tänavatel tugevalt tooni annab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles