Norras vahistati neli inimest kivide loopimise eest Venemaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: AFP/SCANPIX

Maapiir Venemaa ja Norra vahel ning kõik seda ümbritsev on püsinud muutumatuna aastaid. Kuni läinud nädalavahetuseni, vahendab Washington Post. 

Üleeile teatas Norra Finnmarki maakonna politsei korrarikkumisest, mis postitati ka Twitterisse. «Pidasime kinni neli inimest, kes viskasid Venemaale kive,» seisis postituses. Sellele järgnenud postituses kirjutati, et kaks arreteeritutest olid süü omaks võtnud.

«See on piiriseaduse rikkumine,» sõnas Thomas Pettersen Finnmarki politseiprefektuurist Norra rahvusringhäälingule NRK.

Norra piiriseaduses seisab, et keelatud on igasugune ründav tegevus piiritaguse riigi või selle isikute suhtes. NRK andmetel võib selle seaduse rikkuja teoreetiliselt kolmeks kuuks vangi sattuda, kuigi politsei sõnul on reeglite rikkujaid üldiselt siiski vaid trahvitud.

Kiviviskajad varieerusid vanuses teismelistest kuni keskealisteni ja nad ei olnud kohalikud. Politseile olid nad öelnud, et seaduserikkumisest nad teadlikud polnud, hoolimata mitmetest teavitusmärkidest, mis Norra piirile püstitatud on. 

Maapiir Venemaa ja Norra vahel on umbes 190 kilomeetri pikkune ning asub põhjapolaarjoonel. Kuigi seal on mõningane sõjaväe kohalolek, on see üldiselt rahulik ala. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles