Prantsusmaal keelustasid veel kolm kuurortlinna burkiinid (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuneesia naised burkiinides.
Tuneesia naised burkiinides. Foto: FETHI BELAID/AFP

Prantsusmaal keelustasid teisipäeval burkiinid veel kolm kuurortlinna, teatasid võimuesindajad kohaliku meedia vahendusel.

Leucate, Pas-de-Calaisi ja Le Touqueti linnapead teatasid, et supelrandadele keelatakse ligipääs kõigil, kes ei ole asjakohaselt rõivastatud vastavalt moraali ja ilmalikkuse tavadele ning suplemise ohutuse ja hügieeni üldtunnustatud reeglitele.

Prantsuse Riviera kuurort Villeneuve-Loubet teatas laupäeval burkiinide keelustamisest supelrandades. Esimesena keelas kogu keha varjavad rannakostüümid ära Cannes.

Villeneuve-Loubet' linnapea ütles AFP-le, et eeskätt mosleminaiste hulgas levinud riietusesemed keelatakse ära sanitaarkaalutlustel. Varem on burkiinide kandmise ära keelanud Cannes'i linnapea, tuginedes Prantsusmaa avalikku elu reguleerivatele ilmalikkuse põhimõttele ja "headele kommetele".

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles