Austraalia politsei uurib alaealiste tüdrukute alastipiltide levitamisjuhtumit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Austraalias uurib politsei juhtumit, milles teismelised poisid jagasid leheküljel, mis on koolidevaheline suhtlusfoorum, paljude alaealiste koolitüdrukute alastifotosid.

Austraalia meedia teatel olid osal fotodel juures tüdrukute nimed ja koolid, kus nad õpivad, osal mitte.

«Tegemist on suhtlusfoorimiga, kus sai laadida ja hinnata fotosid, mis olid pärit Austraalia eri piirkondadest ja koolidest. Oleme teinud kindlaks umbes 70 kooli, mille õpilastelt pildid pärinevad,» teatas politseiuurija David Miles.

Queenslandi, New South Walesi ja Tasmaania haridusametnike teatel on nad sellest leheküljest teadlikud ja teevad politseiga koostööd.

«Tegemist on leheküljega, kus rikuti inimõigusi, selle tõttu teeme mitmete asutuste ja politseiga koostööd, et meie õpilaste turvalisus ja heaolu oleks tagatud,» edastas Queenslandi haridusamet.

Uurija Milesi teatel tuleb neil esmalt teha kindlaks fotode jõudmine internetti, nende jagamine ja alles siis hakatakse uurima, kes on seadust rikkunud.

Paljudes «pildiskandaaliga» seotud koolides on toimunud õpetajate ja õpilaste ühised arutlused juhtunu teemal, õpetajate teatel on tegemist misogüünse ja vägivalda levitava juhtumiga.

Koolijuhtide sõnul tuleb õpilastele selgitada, millised on piltide jagamise tagajärjed, alates alandusest kuni kuritegevuseni, milles eest võib saada karistada.

Uurija Milesi teatel on lehekülje haldajad teises riigis, mille tõttu ei ole uurimine ainult Austraalia-sisene, vaid ulatub välismaale ning lähiajal viiakse see lehekülg turvalisust silmas pidades üle teise serverisse ja see saab uue nime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles