Itaalia politsei pidas kinni tšetšeeni mässuliste liidri venna

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doku Umarov
Doku Umarov Foto: SCANPIX

Itaalia politseinikud pidasid Veneetsias Mestre raudteejaamas kinni tšetšeeni mässuliste juhi Doku Umarovi venna Ruslani.

Itaalia uudisteagentuuri ANSA oletusel viibis 35-aastane Ruslan Umarov Itaalias, et paluda sealt poliitilist varjupaika.

Kohaliku meedia teatel saadeti Umarov illegaalide vastuvõtukeskusesse.

Ametlikku süüdistust pole mehele veel esitatud, kuid mitteametlikel andmetel võeti ta kinni kahtluse põhjal, et mees ületas Euroopa Liidu piiri ebaseaduslikult.

Operatiivandmed Ruslan Umarovi asukohast jõudsid Itaalia korrakaitsejõududeni nende Prantsuse kolleegidelt.

Jaapani keskel ütles Tšetšeeni Vabariigi president Ramzan Kadõrov, et Doku Umarovi otsingud jätkuvad kuni tema tabamiseni või likvideerimiseni, «sõltumata sellest, kas ta suri, põgenes või puges koopasse».

Varem kinnitas üks Vene eriteenistuste kõrge ametnik RIA Novostile, et Umarovi võimalikku hukkumist kinnitavaid kindlaid fakte pole.

Uudiseid relvastatud jõugu ninamehe põrmustamisest on Vene meedias ilmunud mitu korda, kuid need pole seni kinnitust leidnud.

Doku Umraov võttis endale vastutuse Moskva kahes metroojaamas mullu märtsis aset leidnud terrorirünnakute eest, mil hukkus 40 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles